تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
پروتز گوش مصنوعی سیلیکونی درمان بازیابی زیبایی گوش از دست رفته
پروتز یک وسیله مصنوعی است که به بازیابی اعضای از دست رفته بدن یا صورت یا اعضایی مانند گوش که دچار نقص یا تغییر شکل شدهاند کمک میکند. هر پروتز برای هر شخص به طور جداگانه ساخته میشود و برای داشتن ظاهری طبیعی و حفظ انعطافپذیری، از جنس سیلیکون ساخته میشوند. هدف استفاده از پروتز بازیابی شکل و عملکرد اعضای بدن میباشد. پروتز بایستی تا حد امکان شبیه عضو از دست رفته ساخته شود تا ظاهری طبیعی داشته باشد. یک پروتز طبیعی میتواند باعث اعتماد به نفس شخص شود و اضطراب افراد در موقعیتهای اجتماعی را کاهش دهد.
ادامه زندگی با گوشی که جراحی روی آن انجام شده و تغییر شکل داده و یا استفاده از گوش مصنوعی برای افراد یک انتخاب بسیار پر اهمیت میباشد. بیشتر افراد تصور میکنند که غضروف گوش برای استفاده از ایمپلنت بایستی کاملاً با جراحی برداشته شود. اما باید بدانید روشهای مختلفی برای نصب گوش مصنوعی وجود دارد که بسته به شرایط بیمار در نظر گرفته میشود.
جهت مشاهده محصولات و دریافت مشاوره درباره پروتزهای سیلیکونی با کلینیک ظفر در ارتباط باشید. کلینیک ظفر با تخصص در ساخت و تولید انواع پروتز و ارتز آماده پاسخگویی به نیازهای شما میباشد. جهت ارتباط با ما و سفارش انواع پروتز با شمارههای زیر تماس حاصل فرمائید.
آدرس کلینیک: میدان فاطمی، ابتدای خیابان جویبار، روبروی بانک انصار، پلاک 60، واحد 3
ساعت کاری کلینیک: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و پنجشنبهها از ساعت ۱۰ تا ۱۴
چرا گوش مصنوعی؟
جراحی برای برداشتن گوش به صورت جزئی یا نیمهتمام بدون مشکل انجام میشود و معمولاً از ساختار غضروفی باقیمانده گوش برای نگهداری گوش مصنوعی استفاده میشود. پروتز گوش قالب گرفته میشود تا در فرورفتگی مثلثی و پیاله صدفک قرار بگیرد و در محل دقیق خود جای بگیرد. ممکن است برای نگهداری محکم پروتز از چسب مخصوص استفاده شود و اگر بیمار نیاز به تکیهگاه بیشتری برای استفاده از عینک دارد، لبه پیوندی (فلنج) پروتز در گوش مصنوعی استفاده میشود. نمای روبرویی تصویر بدون استفاده از پروتز حالتی را نشان میدهد که پس از جراحی جزئی یا نیمهکامل برای برداشت گوش، بافت گوش خمیده شده و آویزان میشود. بنابراین، گوش مصنوعی به طوری طراحی شده است که بافت باقیمانده حلزونی گوش در موقعیت صحیح خود قرار بگیرد و تعادل و تقارن در صورت بیمار حفظ شود.
گوش مصنوعی در مقایسه با جراحی برای بازسازی گوش
هدف استفاده از پروتز گوش، ایجاد محصولی با کیفیت بالا برای افرادی است که نیاز به گوش مصنوعی با ظاهری طبیعی دارند. جراحی برای بازسازی گوش برگشتپذیر و قابل تغییر نمیباشد، درحالیکه گوش مصنوعی قابلیت بازسازی دارد. والدین معمولاً پروتز گوش کودکان را به عنوان راه حلی برای ترمیم مشکلات گوش کودکان از جمله میکروتیا، آترزی، سندرم گلندهار و سندرم تریچز کالینز در نظر میگیرند.
مزایای پروتز گوش
- دارای تقارن کامل با گوش سالم میباشد
- دارای ظاهر طبیعی است و درنتیجه باعث افزایش اعتماد به نفس شخص میگردد
- مراقبت از آن آسان میباشد.
- مانند جراحی نیاز به برداشت پوست یا غضروف ندارد
- استفاده از آن باعث ایجاد زخم نمیشود
- پروتز گوش با عارضههای مانند میکروتیا یا تغییر ناشی از بازسازی جراحی یکدست میشود
- با استفاده از یکپارچگی استخوانی، بزرگسالان میتوانند در صورت تمایل پروتز را به طور دائمی به جمجمه متصل کنند.
بسیاری از معایبی که در جراحی بازسازی گوش ایجاد میشوند، در پروتز سیلیکونی گوش وجود ندارند، از جمله:
- عفونت
- خارج شدن احتمالی قسمتهایی مانند غضروف هلالی یا مدپور
- نیاز به جراحیهای متعدد
- ایجاد درد و زخم
- ظاهر نامناسب (از لحاظ اندازه، شکل و رنگ)
نحوه نصب پروتز سیلیکونی گوش
پروتزهای گوش مصنوعی به شیوههای مختلفی طراحی میشوند که نحوه نصب آنها را برای افراد متفاوت تعیین میکند. در ادامه به این روشها میپردازیم:
نصب میله به همراه گیره
این نوع اتصال متداولترین نوع اتصال هنگام طراحی پروتزهای گوش با یکپارچگی استخوانی میباشد. در این حالت، جراحی یکپارچگی استخوانی روی بیماران انجام شده و ساخت میله و پروتز سیلیکونی به طور جداگانه انجام میشود.
نصب مغناطیسی
روش دیگر نصب پروتز گوش نیاز به استفاده از میله ندارد. در این روش از اجزای مغناطیسی برای اتصال پروتز گوش استفاده میشود. روش نصب مغناطیسی، شامل استفاده از کلاهکهای اتصال به نام مگناکپ یا کلاهک مغناطیسی به همراه آهنربای مخصوص میباشد. هنگامی که کلاهک اتصال به همراه آهنربا استفاده شود، پروتز به خوبی سر جای خود قرار گرفته و به راحتی تثبیت میشود و تمیز کردن آن نیز به راحتی انجام میشود.
تمیز کردن و مراقبت از پروتز گوش
هر دو نوع پروتز گوش، یعنی پروتز مغناطیسی و پروتزی که با چسب مخصوص چسبانده میشود، نیاز به مراقبت و تمیزی دارند تا ماندگاری و عمر مفید آنها افزایش یابد. بیمار باید به طور منظم پروتز گوش خود را تمیز کند. هنگام دریافت گوش مصنوعی در مطب، بهتر است دستورات پزشک را در خصوص نحوه تمیز کردن پروتز رعایت کنید و هر شب گوش مصنوعی را خارج کرده و آن را تمیز کنید. اگر از پروتز گوشی که با چسب مخصوص متصل میشود استفاده میکنید، باید هر شب چسب را پاک کرده و گوش را تمیز کنید تا بهداشت پوست گوش را حفظ کنید و ماندگاری و کیفیت ظاهری پروتز را بهبود بخشید. اگر پوست شما حساس است، از مواد تمیزکننده و مرطوبکنندههایی که پزشک توصیه میکند استفاده کنید.
پروتز (پای مصنوعی) زیر زانو: قبل و بعد از استفاده و بررسی اجزاء