ساعت کاری: 9 صبح الی 3 بعد از ظهر

تمرین های تقویتی و آموزش راه رفتن آمپوته های اندام تحتانی قسمت اول

تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۲

تمرین های تقویتی و آموزش راه رفتن آمپوته های اندام تحتانی قسمت اول

تمرین های تقویتی و آموزش راه رفتن آمپوته های اندام تحتانی قسمت اول

فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی نقش بسیار مهمی در مدیریت آمپوته‌های اندام تحتانی پس از دریافت پروتز دارند. با این حال، تجربه نشان داده است که این موضوع مهم گاهاً نادیده گرفته شده یا این خدمات در مراکز توانبخشی فیزیکی در دسترس نمی‌باشد.

آموزش راه رفتن برای آمپوته‌های اندام تحتانی اهداف متعددی را دنبال می‌کند. این اهداف عبارتند از:

– کمک به آمپوته‌ها برای سازگاری با شرایط جدید
– افزایش تحمل وزن روی اندام پروتزی
– بهبود تعادل و واکنش‌های از دست داده شده
– بازگرداندن الگوی راه رفتن به حالت مطلوب
– کاهش انرژی مورد نیاز برای راه رفتن؛ بر اساس یک مطالعه، آمپوته‌های بالای زانو نسبت به افراد سالم 50% بیشتر انرژی مصرف می‌کنند.

همچنین، آموزش انجام فعالیت‌های روزمره زندگی مانند نحوه نشستن و پله‌رفتن نیز جزء اهداف آموزشی برای آمپوته‌های اندام تحتانی می‌باشد.

تمام این موارد باعث می‌شود که آمپوتی‌ها اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و نقش فعال‌تری در جامعه داشته باشند. انجام ورزش‌ها منجر به افزایش مقاومت پوست در برابر ساییدگی می‌شود و باعث تاخیر در دریافت پروتز نهایی می‌شود. انجام مراحل اختلالات راه رفتن به صورت گام به گام، که مانع از احیای یک راه رفتن زیبا و عملکردی می‌شوند، را به حداقل می‌رساند.

برای مدیریت ورزش‌ها، هم جلسات فردی و هم جلسات گروهی پیشنهاد می‌شود. بهتر است ورزش‌ها تحت نظارت متخصصین پروتز انجام شود تا عواملی که منجر به اختلالات راه رفتن می‌شوند را شناسایی و برطرف کنند. ورزش‌ها در چهار بخش زیر توضیح داده می‌شوند:

1. ورزش‌های مربوط به تحمل وزن و تعادل
2. ورزش‌های خاص مربوط به راه رفتن
3. ورزش‌های پیشرفته
4. ورزش‌های عملکردی

در مراحل اول، بهتر است بیماران به تنهایی راه نروند و با دنبال کردن یک برنامه ورزشی مناسب، امکان بهبود تدریجی توانایی‌های آنها فراهم می‌شود.

تمرینات تقویتی برای آمپوته های زیر زانو

توصیه می‌شود تمرینات خود را تحت نظر تراپیست انجام دهید تا از آسیب جلوگیری کنید. هنگام انجام تمرینات، نفس بکشید و از حبس کردن نفس خودداری کنید. برای انجام تمرینات زیر، به آرامی عمل کنید:

1. دراز بخوابید و زانوها را صاف کنید. با منقبض کردن عضلات بالای پای آمپوته، پا را با زانوی صاف بالا بیاورید و سپس به آرامی پایین بیاورید.
2. دراز بخوابید و زانوها را خم کنید و در سینه جم کنید. یک پا را نگه دارید و پای دیگر را با زانوی صاف آراماً باز کرده نگه دارید تا کشش را در جلوی ران احساس کنید. سپس به حالت اولیه بازگردید.
3. دراز بکشید و یک حوله تا زده را بین دو زانو قرار دهید. یک کش پهن را دور ران‌ها حلقه کنید و دو پا را از هم و در مقابل مقاومت کش دور کنید. چند ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی پاها را بهم نزدیک کرده و حوله را فشار دهید.
4. روی پای سالم دراز بکشید و پای آمپوته را تا جایی که می‌توانید بالا بیاورید. سعی کنید پا در راستای بدن باشد و سپس به آرامی پایین بیاورید.
5. دراز بکشید و زانوها را صاف کنید و روی ساعدتان قرار بگیرید. می‌توانید برای جلوگیری از درد کمتر، یک حوله تا زده را زیر شکم قرار دهید. پای آمپوته را با زانوی صاف بالا بیاورید و سپس به آرامی پایین ببرید.
6. روی شکم دراز بکشید و یک حوله تا زده را زیر انتهای پای آمپوته قرار دهید. عضلات جلوی ران را سفت و منقبض کرده و به حوله فشار دهید. چند ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید.

مرکزظفربا سالها سابقه تولید انواع آتل ارتز و پروتز مانند ساخت انواع اندام مصنوعی ,پروتزانگشت,پروتزدست ,پروتزپای بالای زانو, پروتزپای زیرزانو   ,گوش مصنوعی و انواع دست مصنوعی هوشمند شامل دست الکترونیک,  دست مکانیکی  و انگشت مصنوعی متحرک آماده ارائه مشاوره به شما در زمینه توانبخشی و اندام مصنوعی می باشد

تغییر فرم انگشت پس از جراحت

مشاوره رایگانمشاوره رایگان پروتز تماس با ما